PK Geldermalsen

Het eerste provinciale kampioenschap zit erop. Dit keer waren wij te gast bij F.C.V. Geldermalsen. Het weer was nog onstuimig, we hadden last van buien, harde wind als er weer een bui aan kwam. Maar wij hebben ook de zon nog met grote regelmaat zien schijnen. 

Het was een mooie wedstrijd, er waren wel wat valpartijen maar gelukkig zonder grote gevolgen. Ik denk dat ik voor iedereen, ouders en rijders, spreek dat wij al met al een mooie wedstrijddag hebben gehad. 

De beschrijving van de uitslagen gaan nu even anders dan anders. Ik kijk op JS Timing en daar heb ik een lijst die willekeurig gaat en niet per klasse. Ik ga even kijken of mij dit bevalt en anders ga ik het weer op de oude manier doen. Want per klasse vind ik persoonlijk wel mooier. 

Goed daar komen de uitslagen van onze rijders:

Mikay rijd samen met Gabriel, Noud, Jairo, Julen, Pim en Gilian mee met de jongens 12 jaar. Pim en Julen worden 3e en 7e in de finale. Mikay en Gilian worden 6e en 7e in de halve finale.  Gilian had nog problemen met de fiets maar gelukkig waren er een aantal vaders en een trainer(Tristan) die even naar de fiets konden en willen kijken wat het probleem is. Gelukkig kon Gilian weer mee fietsen.

Jairo, Noud en Gabriel rijden alleen de manches. 

Chantal rijd samen met Lhanieke, Lizzy en Najara mee met de meisjes 12/13 jaar. Alle meiden hebben alleen de manches gereden. Lhanieke is nog gevallen maar gelukkig zonder grote gevolgen voor de wedstrijd. 

Tygo rijdt samen met Cas bij de jongens 11 jaar. Tygo wordt 5e in de finale en Cas 7e. 

Divajo rijdt met Tobias, Bas, Kyan en Koen mee met de jongens 10. Koen en Bas rijden alleen de manches. Kyan wordt 5e in de halve finale. Divajo wordt 3e in de finale, Tobias wordt 5e.

Bas valt in de 2e manche, deze val maakt dat Bas niet meer kan rijden.

Quinty is onze Gelder Kampioen geworden. Quint rijd alles, bij de meisjes 10/ 11 jaar, 1 op 1 manche na maar dat neemt niet weg dat zij zich Gelderkampioen mag noemen. Naast een mooie beker neemt Quinty ook een trui in ontvangst.

Jenel fietst samen met Noa mee met de meisjes 9 jaar en wordt 6e in de finale. Noa wordt 3e in de finale.

Lenn rijd mee met de jongens 9 jaar en wordt 6e in de finale. 

Noah en Melton rijden met de jongens 8 jaar, Noah wordt 2e in de finale en Melton wordt 6e in de halve finale.

Yaelle lijkt een hele grote kanshebber om ook kampioen te worden bij de meisjes 6/7 jaar, zij rijd alles 1e. Maar helaas de dame die zij dan in de finale tegen komt is net te sterk. Des al niet te min wordt Yaelle 2e in de finale. 

Levy en Wout rijden met z’n beiden mee met de jongen 6/7 jaar. Beide mannen komen in de halve finale. Levy wordt hier 6e en Wout wordt 8e.

En dan nog de 2 oudste rijders van vandaag Mitchell rijd mee met de jongens 15 jaar en rijd alleen de manches. En Arwen rijd mee met de meisjes 16+ en wordt 4e in de finale. 

Dat was het weer voor dit kampioenschap in Geldermalsen. Het volgende kampioenschap is dichter bij huis. Namelijk in Ommen bij de Bissinghcrossers. Ik hoop, omdat het zo dichtbij huis is dat er veel aanmeldingen zullen zijn. Mocht je nog mee willen doen dan kun jij vanaf nu opgeven volgens de gebruikelijke weg, en de opgave kan nog tot 28 maart aanstaande. Ook kan jij je nog opgeven voor het 1e districtswedstrijd van het seizoen in Hengelo. De sluiting van deze opgave morgen, maandag 25 maart 20 uur.