Openingswedstrijd Nijverdal

Op zaterdag 16 maart is de openingswedstrijd in Nijverdal verreden. Er stonden maar liefst 47 rijders aan het starthek. Het was redelijk mooi weer, ik begreep dat er een klein beetje motregen is gevallen maar dat mocht de pret niet drukken. 

De club had daar mee ook een aantal mooie plekken in de finale. Om te weten te komen wie er allemaal in de finale zaten zal ik snel beginnen met de uitslagen van de eerste wedstrijd van dit seizoen. 

Bij de meisjes 6 en 7 jaar liet Yaelle zien dat zij zelfs na een winterperiode ijzersterk is. Yaelle heeft alles 1 gereden. 

De meisjes 8 en 9 jaar reden Noa en Jenel mee. Beide meiden waren sterk. Noa werd 1e in de finale en Jenel 2e

Quinty en Feline reden met de meisjes 10 en 11 jaar mee. Quinty laat zien dat ook zij ijzersterk is en rijd alles 1. Feline doet het voor een 1e wedstrijd ook mooi in de finale wordt zij 6e.

Meisjes 12 en 13 jaar rijden Lhanieke, Lizzy en Chantal mee. Alle meiden rijden een finale. Lhanieke wordt 1e, lizzy wordt 4e en Chantal eindigt als 6e.

Dan gaan we over naar de jongens die zaterdag gereden hebben.

Jongens 6 jaar rijden Luuk, Stijn P, Fynn en Wout mee. Alle mannen komen in de finale. Luuk wordt 1e, Stijn 2e, Fynn wordt 4e en Wout wordt 6e.

Levy rijd mee met de jongens van 7 jaar en wordt hier 5e in de finale. 

Noah, Loek en Melton rijden met de jongens 8 jaar. Noah laat zien hoe sterk hij is en rijd alles 1. Loek wordt 2e in de finale en Melton wordt 5e in de halve finale. 

Bij jongens 9 jaar weet Lenn iedereen achter zich te laten. Tim en Stijn E rijden alleen de manches.

Dan kom ik bij een grote groep jongens namelijk de jongens 10 jaar, hier rijden 7 rijders van onze club mee namelijk Bas, Tobias, Kyan, Jord, Divajo, Koen en Boris. Koen en Boris rijden allebei 6e in de halve finale. Divajo, Bas, Tobias, Kyan, Jord eindigen in deze volgorde op de 1e – 5e  plek. 

Dan hebben wij nog een grote groep jongens, bij de jongens 11 jaar. Hier komen 6 jongens uit voor onze club. Iwan rijd alleen de manches. Hayden en Thijs rijden allebei de halve finale. Lyam laat alle rijders achter zich en wordt 1e. Tygo en Wodan worden in volgorde 4e en 5e in de finale. 

Dan nog een grote groep, ik dacht dat ik er al was. Maar bij de jongens 12 jaar rijden 8 jongens van onze club mee. Teije rijd alleen de manches. Noud F en Noud P worden allebei 5e en  Gabriel wordt 8e in de halve finale. Jace laat iedereen achter zich en wordt 1e in de finale. Mikay wordt 3e, Julen wordt 4e en Jairo wordt 7e.

Bij de jongens 13 jaar weten Teun en Senn de finale te halen en worden in volgorde 4e en 8e. Thijs P en Tom K rijden alleen de manches. 

Joost rijd nog mee met de jongens 14 jaar en wordt 5e in de finale. 

Mitchell wordt 5e in de finale bij jongens 15 en 16 jaar. 

Bij veel aanmeldingen heb je ook veel finale plekken. Tijdens deze wedstrijden waren er 30 finale plekken voor FCC de Vaart. Waarvan er 16 een beker naar huis gingen. Ik noem dit mooie uitslagen voor de club. 

Ook is goed te zien dat de kinderen gegroeid zijn. Sommige kinderen hebben bij verschillende trainers wintertrainingen gevolgd waardoor zij nog sterker zijn geworden. Tevens is te zien dat er in de verschillende groepen de rijders super dicht bij elkaar zitten en aan elkaar gewaagd zijn. 

Laten wij er mooi fiets seizoen van maken met veel mooie uitslagen. Succes allemaal bij de komende wedstrijden!