PK Apeldoorn

Afgelopen zaterdag waren wij te gast bij BMX Apeldoorn, hoe logisch ook, te Apeldoorn. Het was een koude, regenachtige dag, gecombineerd met hagel πŸŒ§β›…πŸŒ¦οΈβ˜”waardoor de baan glad werd. Maar de zon heeft wel zijn best gedaan om af en toe even tussen de wolken door te komen.Β 

Er verschenen van FCC de Vaart 26 rijders aan het starthek, waarvan 1 meedeed in een dubbele klasse en 2 leden deden ook nog eens mee met de promotieklasse. Er waren een aantal valpartijen waaronder ook onze leden de dupe waren. Maar dit alles mocht de pret niet drukken.

We gaan starten met deΒ  cruisers 45 + & dames 31+ in deze klasse verschenen Lisa, onze 1e Veluws kampioen bij de cruisers en Annelies.Β 

Lisa:

Manches: 1-1-1

Finale: 1 πŸ†

Annelies:

Manches: 3-4-3 

Finale: 4πŸ†

Jongens 6  en meisjes 6/7 hierin fietste Fynn mee. Tijdens 1 van de manches ging het aan het starthek niet helemaal goed. Viel hij ook nog en was het voor hem even spannend of hij misschien de finale wel of niet kon fietsen.

Fynn:

Manches: 3-3-5 

Finale: 5πŸ†

Jongens 7 in deze klasse reed Lars mee. Helaas voor Lars hield de PK op na de manches.

Lars:

Manches: 4-6-5

Jongens 8 tijdens deze klasse verschenen Noah en Melton aan het starthek. Noah weet zich te plaatsen voor de finale. Melton komt tot de halve finale. 

Noah:

Manches: 1-1-1 

Finale: 2πŸ†

Melton:

Manches: 4-3-3

Halve finale: 5

Bij de jongens 10 verschijnen wat meer rijders aan het starthek. Divajo en Tobias weten zich te plaatsen voor de finale. Bas en Koen rijden helaas alleen de manches. 

Divajo:

Manches: 1-1-1

Halve finale:1

Finale: 3πŸ†

Tobias:

Manches: 3-4-2

Halve finale: 4

Finale: 7πŸ†

Koen: 

Manches:3-7-6  

Bas:

Manches: 4-6-4

Tijdens de manches bij de jongens 11 komt de 2-ling in actie, namelijk Wodan en Iwan. Wodan weet zich te plaatsen voor de halve finale maar voor Iwan houdt de eigen klasse op na de manches. 

Wodan:

Manches: 3-3-2

Halve finale: 8

Iwan:

Manches: 7-6-7

Jongens 12 hier rijden Julen, Jairo, Gabriel en Noud mee. Julen weet zich te plaatsen voor de halve finale. Voor de andere mannen houd deze PK op na de manches. 

Julen:

Manches: 5-4-3

Halve finale: 7

Jairo:

Manches: 6-5-4 

Noud:

Manches: 7-7-7

Gabriel:

Manches: 7-7-7

Jongens 15 komen Robin en Mitchell in actie. Robin weet zich te plaatsen voor de finale. Helaas was er een valpartij in de finale waar Robin ook hinder van ondervond. Voor Mitchell houdt het helaas op na de manches. 

Robin:
Manches: 1-1-2

Halve finale: 2

Finale: 6πŸ†

Mitchell:

Manches: 8-6-8 

Jongens 18 + komt Jeffrey in actie. Helaas houdt het voor Jeffrey op na de halve finale. 

Jeffrey:

Manches: 4-3-3

Halve finale: 6

Dan gaan we naar de meisjes van de club. Die worden altijd als laatste genoemd. Maar bij de volgende PK zal ik de meisjes als eerste weer benoemen. 

Meisjes 9 Jenel komt in actie in deze klasse. Ondanks een valpartij in de finale, waarbij zij last van haar voet had, heeft zij de wedstrijd wel uit kunnen fietsen. 

Jenel:

Manches: 3-2-2 

Finale:8πŸ†

Noa laat zien wat zij kan bij de meisjes 10 /11.

Noa:

Manches: 2-2-4 

Finale: 5πŸ†

Bij de meisjes 12 komen 3 rijders in actie van FCC de Vaart. Lhanieke, onze jarige Quinty en Chantal.

Lhanieke:

Manches: 1-1-1 

Finale: 1πŸ† onze 2e Veluws Kampioen van vandaag.

Quinty: 🎁πŸ₯³

Manches: 5-6-4 

Finale: 4πŸ†

Chantal:

Manches: 6-5-6 

Finale: 6πŸ†

Als enige van onze club rijd Lizzy mee bij de meisjes 13.

Lizzy: 

Manches: 5-6-6 

Finale: 5πŸ†

Dan hebben we nog het oudste meisje van de club vandaag bij de eigen klasse meisjes 18+ is Lisa. Ook hier laat zij zien dat zij sterk is. Onze 3e Veluws Kampioen maar dan in haar eigen klasse.

Lisa:

Manches: 1-1-1

Finale: 1πŸ†

En komt onze 2-ling nog een keer in actie bij de promotieklasse jeugd. 

Wodan:

Manches: 3-3-1

Kwartfinale: 3

Halve finale: 5

Finale: 6

Wodan staat in het klassement als 18e op de lijst.

Iwan: 

Manches: 7-2-5

Kwartfinale: 5

Iwan staat in het klassement op plek 54.

Dat waren de uitslagen van het Veluws Kampioenschap.  Er zijn 14 beker mee naar huis gegaan en 3 kampioenstruien. Ik vind echt dat wij met recht een mooie club hebben, met sterke rijders. Er is eigenlijk altijd wel een goede opkomst vanuit het kleine Dedemsvaart tijdens de wedstrijden. 

Nu staat er nog 1 PK op de agenda voordat het Nederlands Kampioenschap gaat plaatsvinden. En dat is het Gronings Kampioenschap in Appingedam op 4 mei aanstaande. Je kunt je nog tot 25 april opgeven via het bekende mailadres. 

Daarna zijn er nog 3 districtswedstrijden van de A-serie en 1 districtswedstrijd van de B-serie op de agenda namelijk op 11 mei Nijverdal, 8 juni in Klazienaveen, op 22 juni de laatste van de A-serie in Raalte, waar ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden en op 29 juni de eerste wedstrijd van de B-serie in Ommen.

Voor al deze wedstrijden kun jij je nog opgeven. Mocht je twijfelen dan kun je altijd een mail doen.