NK BMX Noardburgum

Wat een bijzonder weekend was het afgelopen weekend. Op zaterdag begonnen wij met de plaatsingswedstrijd waar het verslag en de foto’s al gedeeld zijn. 

Op maandag begonnen wij met het NK. Het weer was goed. De lucht was blauw en geen wolk te bekennen. De perfecte dag om een wedstrijd te fietsen, echter hoorde ik wel van een aantal rijders dat het toch eigenlijk wel te warm werd om te fietsen. Maar het was gelukkig droog. 

De training ging goed, de baan werd goed verkend. Her en der werden nog tips verteld en hoe je het beste bepaalde bulten kon rijden, achter wielen of springen(voor wie dat durft natuurlijk)

Wij liepen als club het defilé met 34 unieke rijders. Het was super gezellig en de sfeer zat er bij iedereen al goed in. 

Dan gaat de wedstrijd van start met de manches, je best doen om een plek te krijgen in al dan wel niet in de kwart, halve of direct in de finale te komen. De manches verlopen voor de meeste rijders naar wens. Er zijn wat valpartijen onder onze rijders maar dat lezen wij straks. Er is tot aan de pauze geen ernstige dingen gebeurd. De rijders van de kwart finales kunnen gelijk door en dan is er een pauze. 

De rijders die tot de manches en de kwart finales zijn gekomen. Zij de volgende rijders, ik benoem ze en zet hun klasse en uitslag erbij.

Manches:

Bij de jongens 7 is dat Lars hij rijdt 7-7-5

Bij de jongens 11 is dat Koen hij rijdt 8-8-8

Bij de jongens 12 zijn dat Iwan hij rijdt 6-8-7, Gabriel hij rijd 7-8-8

Bij de jongens 13 is dat Noud hij rijdt 6-6-7

Bij de jongens 15 is dat Mitchell hij rijdt in de manches 7-6-4.

Bij de meisjes 12-13 zijn dat Chantal zij rijdt 7-4-3, Quinty 5-7-5 en door een valpartij wordt Najara uitgeschakeld omdat het teveel pijn doet om door te gaan. Zij rijdt in de manches 8-8-8

Kwart finales:

Wodan rijdt in de manches 5-6-5 en in de kwart finale wordt hij 6e.

Jairo rijdt in de manches 5-6-6 en in de kwart finale wordt hij 6e

Mikay rijdt in de manches 6-5-5- en in de kwart finale wordt hij 7e. 

Deze mannen reden mee met de jongens 12 jaar.

Arjan Ellens van BMXAmsterdam komt samen met andere rijder van BMXAmsterdam laten zien wat zij kunnen in de BMX Frestyle. Zij geven een geweldige show en de rijders zijn onder de indruk.

Dan gaat het NK van start met de halve finales en de finales. Op volgorde van behalen van een van de finales ga ik de rijders benoemen net als hierboven. 

Halve finales:

Bij de jongens 9 rijdt Lenn in de manches 3-5-2 en wordt hij 6e in de halve finale. 

Bij de jongens 11 is dat Cas. Hij rijdt in de manches 4-4-5 en hij wordt 4e in de kwart finale en in de halve finale wordt hij 7e.

Bij de jongens zijn dat Gillian in de manches rijdt hij 1-3-4, 2e in de kwart finale en wordt hij 7e in de halve finale. 

Julen rijdt in de manches 4-5-3 en in de halve finale wordt hij 7e.

Er komt aan de hemel een donkere lucht maar het is nog steeds droog en het lijk allemaal mee te vallen. Maar er wordt wel rustig aan gedaan en de toeschouwers houden de apps van buienradar en buienalarm nou lettend in de gaten. 

Dan gaan de finales van start. 

Met Lisa als eerste bij de cruisers 45+ en dames 31+.

Lisa rijdt in de manches 1-4-2 en in de finale wordt zij 3e.

Bij de jongens 6 rijdt Wout mee in de manches heeft hij 2-3-4 gereden wat maakt dat hij een rechtstreekse finale heeft. Hij wordt 5e in de finale. 

Maar dan begint het te regenen en komt er een klap onweer bij kijken. De wedstrijd wordt stil gelegd, dit voor de veiligheid van de rijders. In het jury hok zijn zij druk aan het overleggen hoe zij verder gaan en of er verder gegaan wordt met de wedstrijd. Het gaat steeds harder regenen en voor wij het weten staan wij tot aan onze enkels in het water. Het regens heel hard, soms ook hagelstenen maar ook harde onweer en weerlichten. 

Om 18 uur beslist de jury en de organisatie dat het niet verantwoord is om de wedstrijd door te laten gaan. 

Dan de uitslagen van de rijders die niet meer hebben kunnen presteren. De uitslag van hun NK zijn de startpositie zoals vermeld staat op de startlijsten waarop de indeling van de finales bekend zijn gemaakt. Ik zal de rijders wederom benoemen zoals bovenstaand. Mocht ik nou een foutje hebben gemaakt willen jullie mij dit laten weten dan passen wij dat even aan. 

Daar komen de rijders die finales hebben gehaald.

Bij de jongens 8 rijdt Melton mee. Hij rijdt in de manches 2-2-3 en wordt 4e in de halve finale. In de finale staat hij als 7e op de lijst.

Bij de jongens 9 is dat Noah hij rijdt in de manches 1-1-4 in de halve finale 1 en in de finale 2e. 

Bij de jongens 10 zijn dat Divajo hij rijd in de manches 2-1-1 in de halve finale 1 en in de finale 2. 

Bas rijdt in de manches 1-2-2- in de halve finale 2 en in de finale 4.

Tobias rijdt in de manches 3-3-4 in de halve finale 4 en in de finale 7e.

Kyan rijd in de manches 3-4-4 in de halve finale 4 en in de finale 8e.

Bij de jongens 11 rijdt Tygo. Hij rijdt in de manches 1-1-4 en in kwart finale 2e, in de halve finale 3e en in de finale 6e. 

Dan Dubbel P, Pim, rijdt mee met de jongens 13 jaar.  In de manches rijdt hij 3-3-3, in de kwart finale 2, in de halve finale 4 en in de finale 7.

Robin rijdt mee met de jongens 15. Hij rijdt in de manches 2-2-2 in de halve finale 3 en in de finale 6e. 

Yaelle rijdt mee met de meisjes 8 en zij rijdt in de manches 3-4-3 en in de finale als 6e over de finish. 

Jenel rijdt mee met de meisjes 9 en zij rijdt in de manches 2-2-3 en in de finale 4e. 

Noa rijdt mee met de meisjes 10-11 en rijdt in de manches 5-3-4 en in de finale 8e. 

Dan komt Lhanieke in actie bij de meisjes 12-13 in de manches rijdt zij 2-2-8 en wordt zij 8e in de finale. Gelukkig gaf de valpartij niet al teveel schade waardoor zij nog wel door kon rijden. 

Bij de meisjes 14 komen Willemijn en Lizzy in actie. Willemijn rijdt in de manches 4-2-4 en in de finale wordt zij 7e. 

Lizzy rijdt in de manches 3-4-5 en in de finale wordt zij 8e.

Bij de meisjes 16 en 17 rijd Arwen nog mee en zij rijdt 3-2-2 in de manches en wordt 3e in de finale. 

Bij de meisjes 18+ komt Lisa nog 1 keer in actie. Zij rijdt in de manches 3-4-5 en wordt zij 4e in de finale. 

Alle rijders hebben top gereden. Zij hebben echt laten zien wat zij konden. Ik wil jullie allemaal feliciteren met de behaalde resultaten! 

Door het weer kan er geen prijsuitreiking plaats vinden en wordt deze gehouden tijdens het NCK in Kampen op 7 september 2024. 

Er komen verschillende geluiden los bij de rijders over deze beslissing maar het is niet anders. Wij moeten het er mee doen. De weergoden waren ons toch niet gezind, en heeft de hemel zijn sluizen geopend en pas na een paar uur weer dicht gedaan. 

Deze water overlast heeft ook het landelijke nieuws behaald en hebben wij nog “geluk” gehad. Er was in het plaatsje Buitenpost meer hagel gevallen dat deze in het riool gewoon naar boven kwam. Dat hebben wij gelukkig niet gehad. Het leek daar we winter met alle hagel op een bult. 

Nu staan er nog 3 districtwedstrijden op de agenda, namelijk:

  • 8 juni in Klazienaveen
  • 22 juni in Raalte

En de eerste wedstrijd van de B-serie op 29 juni in Ommen. Als jij mee wilt doen geef je dan vooral op op gebruikelijke manier van opgave via het bekende mail adres. 

Ik hoop dat iedereen weer droog is en dat er niet al te veel ongemak nog is. Wij hebben een mooi weekend gehad en helaas is het zo gelopen. Maar zoals een rijder tegen mij zei: “ Over 10 jaar hebben wij het nog steeds over het NK in Noordburgum” 

FCC de Heideclub, heel erg bedankt voor de organisatie en wij zien elkaar bij de prijsuitreiking op 7 september in Kampen!